EK 2016 - Ierland loopt een blauwtje tegen Wit-Rusland in oefeninterland

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ierland is er dinsdag niet in geslaagd vertrouwen op te doen met het oog op het EK in Frankrijk (10 juni-10 juli). De Ieren, in groep E tegenstander van de Rode Duivels, verloren in Cork met 1-2 van Wit-Rusland. De Wit-Russen, het nummer 77 op de FIFA-ranking, kwamen in de 20e minuut op voorsprong dankzij een afstandsschot van Mikhail Gordeichuk. Iets voorbij het uur zette Maksim Volodkov zelfs de 0-2 op het scorebord. In de 72e minuut gaf Stephen Ward de 7.200 toeschouwers opnieuw hoop met de aansluitingstreffer, op assist van Shane Long. De 1-2 bleef echter op het scorebord. Bij Ierland ontbrak Robbie Keane met een kuitblessure.

Na afloop van de wedstrijd, de laatste voor het EK, maakt bondscoach Martin O'Neill zijn definitieve 23-koppige EK-selectie bekend. Op 8 juni, twee dagen voor de start van het EK, zakken de Ieren af naar Frankrijk. Ierland speelt op 13 juni zijn eerste wedstrijd in groep E tegen Zweden in het Stade de France. De Ieren treffen de Rode Duivels op 18 juni in Bordeaux. De laatste groepsmatch staat op 22 juni op het programma. Dan ontmoet Ierland Italië in Lille.

Ierland speelde met: Given (69. Forde), Christie, Keogh, Clark, Ward, McGeady (75. O'Dowda), Gibson (67. Long), Meyler (75. O'Kane), McClean (78. McGoldrick), Hendrick, Murphy (67. Hoolahan).

EK-ganger Oostenrijk kon in Klagenfurt evenmin overtuigen tegen Malta. De Oostenrijkers wonnen met 2-1. Arnautovic (4.) en Schöpf (18.) zorgden voor de Oostenrijkse treffers. Malta trof drie minuten voor tijd raak dankzij een owngoal van Alaba. Zaterdag treft Oostenrijk Nederland in Wenen in de laatste oefengalop voor het EK. In Frankrijk zijn de Oostenrijkers in een poule ingedeeld met Hongarije, Portugal en IJsland.

bron: Belga