Dienstverlening De Lijn in heel Vlaanderen verstoord

door
Belga
Leestijd 2 min.

In heel Vlaanderen ondervindt De Lijn hinder door de acties van het gemeenschappelijk vakbondsfront in de openbare diensten. Dat meldt de openbaarvervoersmaatschappij in een stand van zaken van de situatie om 6 uur, al voegt ze er wel aan toe dat nog niet alle chauffeurs zijn uitgereden. "De situatie kan in de loop van de ochtend nog veranderen." Reizigers kunnen voor een actuele stand van zaken per lijn terecht op www.delijn.be. In de provincie Antwerpen is de hinder groot: in de stad rijdt minder dan de helft van de bussen en iets minder dan drie kwart van de trams. In de regio's Mechelen en Turnhout en vanuit de stelplaats Vaartkaai rijdt ongeveer drie kwart van alle bussen.

Er zijn nauwelijks chauffeurs uitgereden in het Vlaams-Brabantse Dilbeek, waardoor er bijna geen bussen rijden op de as Brussel-Ninove, net als tussen Brussel en Leerbeek. Ook in het Pajottenland is de hinder groot. In en rond Leuven ondervindt De Lijn vooral problemen op de stadslijnen en de ringbussen, al valt het in de ruimere regio rond Leuven dinsdagochtend nog mee. In het Hageland is zo goed als geen hinder. Ook in de regio Grimbergen is de hinder beperkt. Op de as Grimbergen-Brussel rijden bepaalde ritten niet.

Het stadsnet van Gent is zwaar verstoord. In de rest van de provincie Oost-Vlaanderen rijdt de helft van de bussen. In Sint-Niklaas en Aalst is de hinder groter. In Limburg rijdt ongeveer 2 op de 3 bussen, en ook de belbussen zijn verstoord. Het zijn vooral de stadsnetten van Genk en Hasselt waar er zich problemen voordoen.

In West-Vlaanderen, tot slot, is in Brugge de helft van de chauffeurs uitgereden. Elders in de provincie is dat drie kwart. De meeste belbussen en Kusttrams rijden zo goed als normaal.

bron: Belga