Vertrekhal Brussels Airport weer volledig operationeel vanaf donderdag

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op de luchthaven van Zaventem, die op 22 maart getroffen werd door bloedige terreuraanslagen, zullen alle passagiers vanaf donderdag 2 juni weer kunnen inchecken in de vertrekhal. De tijdelijke constructie waar momenteel nog 21 maatschappijen gehuisvest zijn, wordt dan buiten dienst gesteld. "Brussels Airport hervat zo de normale operaties in de vertrekhal amper 2,5 maanden na de aanslagen", meldt de luchthaven. Sinds kort is ook een nieuw vluchtschema van kracht waardoor 28 vluchten per uur mogelijk zijn. De luchthaven zegt progressief het aantal vluchten verder te zullen optrekken, zodat tegen de zomerpiek 44 vertrekkende vluchten per uur mogelijk zijn. De verhoging van het aantal vluchten is volgens de luchthaven mogelijk "dankzij operationele optimalisatie van de infrastructuur in de terminal en van de operationele processen". De meeste passagiers zouden bovendien gemiddeld in minder dan 60 minuten van aan de toegang van de luchthaven tot aan de gate geraken, even snel als voor de aanslagen.

Eind vorige week ging het Diamantgebouw gedeeltelijk open, waardoor passagiers vanuit de vertrekhal of aankomsthal weer rechtstreeks naar het busstation kunnen gaan. Transferpassagiers die via de terminal passeren, kunnen de roltrappen tussen het aankomst- naar vertrekniveau weer gebruiken.

De toegang van het treinstation in het Diamantgebouw zal in de loop van juni weer in gebruik genomen worden. Er wordt ook in de terminal verder gewerkt zodat nog meer zones open kunnen gaan voor passagiers, luidt het.

bron: Belga