Champions League - Vreugde en verdriet in Madrid na overwinning Real tegen Atlético

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na de stadsderby tussen Real Madrid en Atletico Madrid tijdens de finale van de Champions League, waar Atlético voor de tweede keer in drie jaar verloor van Real, is de sfeer in de Spaanse hoofdstad verdeeld. Bij de Real-fans barstte het feest los, terwijl de supporters van Atlético hun wonden likken. In het Estadio Bernabeu waar duizenden Real-fans de wedstrijd volgden op grote schermen en op de Plaza de Cibeles, traditioneel de locatie waar de fans overwinningen vieren, barstte een groot feest los. Zondag worden de spelers van Real op Cibeles ontvangen door hun fans, en op zondag houden de spelers een overwinningsmars tussen het plein en het stadion.

Bij de supporters van Altético zat de sfeer er zondagochtend veel minder in. Veel fans verlieten het Estadio Vicente Caldero in tranen, nadat hun ploeg al voor de derde keer in de Champions League-geschiedenis de finale verloor (2016, 2014 en 1974).

Het openbare leven in Madrid viel tijdens de finale volledig stil. De wedstrijd werd gevolgd in talrijke bars of restaurants, waardoor de straten uitzonderlijk leeg waren. Meer dan drie kwart van de Madrilenen volgden de wedstrijd live.

bron: Belga