Champions League - "Real is de club van mijn leven"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Real Madrid "is de club van mijn leven". Dat zei Real-trainer Zinédine Zidane zaterdag nadat zijn ploeg de finale van de Champions League gewonnen had van Atletico Madrid in Milaan. Het is al de derde keer dat Zidane de Champions League wint met Real: als speler in 2002, als adjunct-trainer in 2014 en als trainer in 2016. "Ik voel me gelukkig, gelukkig, gelukkig", aldus Zidane. "Het is nooit gemakkelijk om de Champions League te winnen, maar we hebben hard gewerkt, gevochten."

Zidane verklaart dat er tijdens de wedstrijd stresserende momenten waren voor hem, maar dat dat hoort bij het spel. "Maar ik ben positief gebleven. We hebben moeten afzien vanavond om er te geraken", aldus de trainer. "We hebben fysiek afgezien, maar dat is normaal, en ook mentaal. Er was veel druk. Maar de C1 winnen, dat betekent zoveel voor de spelers, het publiek, de technische staff."

Zidane, die nog maar zes maanden hoofdtrainer is, won de Champions League als speler en als (adjunct-)trainer. "Ik heb de mogelijkheid gekregen om bij deze grote ploeg te mogen spelen, en haar daarna te trainen. Ik heb een fenomenale ploeg, met spelers met veel talent, en we zijn erin geslaagd om iets groots zoals dit te verwezenlijken", klinkt het. "Florentino Perez (de voorzitter van Real, red.) heeft me de kans gegeven om deze grote ploeg te trainen. Ik heb hier de League gewonnen als speler, als adjunct en nu als trainer. Ik ben zo trots dat ik deel uitmaak van dit grote huis."

Zidane besliste tijdens de wedstrijd om middenvelders Toni Kroos en Karim Benzema van het veld te halen, terwijl Cristiano Ronaldo niet erg fit leek te zijn. Dinsdag viel hij bij de training geblesseerd uit. Op de vraag of Ronaldo geblesseerd gespeeld heeft, antwoordde Zidane negatief. "Neen. Hij heeft ons de overwinning gegeven bij de laatste strafschop. Hij heeft gevochten, hij heeft gelopen met de andere spelers."

De trainer voegt nog toe dat de nederlaag van Atletico geen al te grote nederlaag is. "Beide teams zijn erin geslaagd tot het bittere eind verder te gaan", klinkt het.

Aanvoerder en verdediger van Real Sergio Ramos verklaarde na het einde van de wedstrijd nog dat de aanstelling van Zidane als hoofdtrainer zeer belangrijk is geweest. "Met Zizou was de kleedkamer verenigd. Zelfs al waren er ook goede momenten met Rafael Benitz (de vorige trainer, red.), heeft Zizou zijn positieve kant meegebracht."

bron: Belga