Bpost - "Spijtig, maar geen drama"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bpost-CEO Koen Van Gerven vindt de mislukking van de fusiedeal met PostNL "spijtig, maar geen drama". Dat zegt hij in een reactie aan Belga. De gesprekken liepen al enkele maanden, maar sprongen zondag af. "We hebben gisteren en vandaag nog onderhandeld, maar moesten tot het besluit komen dat er geen overeenkomst was over alles. Dan moet je besluiten dat er niets is", legt Van Gerven uit. "Er werd gesproken over een fusieakkoord van 60 pagina's. We zaten te ver uiteen om tot een akkoord te komen." De CEO wil niet zeggen of de prijs een struikelblok was.

De deal is voor Van Gerven definitief afgesloten. "Zeg nooit nooit in het leven, maar dit verhaal is alleszins afgesloten", luidt het. Maar Van Gerven blijft op overnamepad. "Er komen elke dag opportuniteiten op ons bord. Als daar interessante dossiers bij zitten, zullen we die zeker bekijken."

Bpost wilde alle aandelen van PostNL overnemen in ruil voor cash en bpost-aandelen. Dat zou betekend hebben dat het aandeel van de Belgische staat in het bedrijf onder 50 procent zou zakken. Dat zou geen probleem gevormd hebben, want de regering heeft zoiets onlangs mogelijk gemaakt. Van een verkoop van aandelen door de staat was echter geen sprake, zo liet vicepremier Alexander De Croo vrijdag al verstaan.

bron: Belga