"Ik ben een sportgenieter"

In de aanloop naar Euro 2016 blikt Metro dagelijks vooruit met een bekende Vlaming. Vandaag: Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

Kijk je uit naar het EK?

«Natuurlijk, ik ben een ‘sportgenieter'! Ik denk dat iedereen meegeleefd heeft met de voorrondes, en dat het hele land ernaar snakt om eens goed te kunnen supporteren. Met de moeilijke afgelopen maanden vol onrust die we meegemaakt hebben als land is het gewoon fijn om eens plezier te maken en trots te zijn op de Belgische voetbalprestaties.»

Wie is je favoriete Rode Duivel?

«Kevin De Bruyne, omwille van zijn mentaliteit. Voor hem is elke match de moeite om te spelen: van de eerste demonstratiematch tot de finales. Dat is een ingesteldheid die ik heel erg waardeer. Hij zal op het veld staan als een echte nummer tien. Ik hoop op een eerste finale, want vanaf dan kan eigenlijk alles.»

Met wie ga je kijken?

«In mijn thuisstad Aarschot kijken we allemaal samen op groot scherm. Laat ons dus hopen dat het weer een beetje meezit. Als student ging ik ook op de Grote Markt in Leuven met vrienden voetbal kijken. Dat was altijd een beetje feest. Ik leef wel mee met de studenten die examens hebben, maar als je goed plant, is dat de ideale afleiding.» (cdc)