Vooral hinder in Vlaanderen op treinen van of naar Antwerpen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De hinder op het spoornet in Vlaanderen, als gevolg van de acties van de spoorbonden, is vooral te merken op het treinverkeer van of naar Antwerpen. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Volgens Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit reed op de spoorlijn Brussel-Antwerpen rond 9 uur iets meer dan de helft van de treinen. Tussen Antwerpen en Essen rijdt twee derde, en tussen Antwerpen en Gent drie vierde. Op de lijn Luik-Leuven-Brussel rijdt twee derde. "Op alle andere belangrijke sporen in Vlaanderen rijden bijna alle treinen", zegt Petit, die het aantal treinen dat rijdt schat op ongeveer 80 procent.

Petit schat het aantal treinen die rijden in Wallonië op ongeveer 40 procent. Het gaat om het verkeer op de 6 grote Waalse spoorassen en de lijn Luik-Leuven-Brussel. Zonder die laatste lijn zou het percentage rijdende treinen er lager uitkomen. Tussen Brussel en Namen rijdt ongeveer 4 op de 10 treinen, tussen Brussel en Charleroi 1 op de 4.

De NMBS raadde eerder op de dag treinreizigers aan zich, net als de afgelopen twee stakingsdagen, goed te informeren alvorens naar het station te gaan.

bron: Belga