Rode Duivels - Kevin De Bruyne: "Typische match na zware trainingsweek"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kevin De Bruyne heeft de Rode Duivels zaterdag met een rake knal een 1-2 zege bezorgd in hun oefenduel in en tegen Zwitserland. De nummer zeven van de Belgen trof raak na 83 minuten, maar veel waarde hechtte hij niet aan de zege. De oefenpot tegen de Zwitsers was voor de Belgen de afsluiter van een pittige oefenstage op Zwitserse bodem. "Dit was een typische match na een zware trainingsweek", zei hij voor de microfoon van vtm, "goed om ritme te krijgen. Iedereen heeft zware benen na zo'n week, en dan is het moeilijk om in de match te komen", oordeelde hij.

De Bruyne besefte dat de Belgen geen schitterende partij speelden. "Het kan beter, maar we hebben nog wat tijd. Of dit vertrouwen geeft? Het maakt niet uit of we onze drie oefenwedstrijden winnen of niet. Het EK wordt helemaal anders. Nu moeten we ritme opdoen en proberen om het zo goed mogelijk te doen als ploeg."

Ook ploegmaat Jan Vertonghen gaf toe dat het in de eerste helft niet zo lekker liep. "De eerste helft was moeilijk, we hadden het lastig met hun opkomende backs. De tweede helft was iets beter, maar Zwitserland blijft een stug team met een paar klassespelers".

bron: Belga