Champions League - Cristiano Ronaldo: "Magische avond"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Cristiano Ronaldo kreeg zaterdag de eer om de beslissende strafschop tegen de netten te knallen in de Champions League-finale tussen stadsgenoten Real en Atletico Madrid. Real haalde het in de strafschoppenepiloog met 5-3, nadat de partij na de reguliere speeltijd en de verlengingen op 1-1 was geëindigd. "Strafschoppen zijn altijd een loterij, je weet nooit wat er kan gebeuren. We hebben als ploeg echter meer ervaring getoond door al onze strafschoppen te scoren", stelde de Portugees voor de microfoon van BeIN Sport. "Dit is ongelooflijk, een magische avond. De ploeg heeft keihard gewerkt en veel opgeofferd. Toen ik de beslissende strafschop moest nemen, had ik vertrouwen in mezelf."

Een vermoeid Real leek zich in de finale naar het laatste fluitsignaal te moeten slepen, verschillende spelers hadden last van krampen. "Makkelijk was het niet, want het was een lang seizoen en de spelers zijn fysiek tot het uiterste gegaan. Met Zidane hebben we alles geleerd, hij heeft een hechte groep gesmeed", klonk het bij Ronaldo, die nu naar eigen zeggen wil rusten en zich op het EK wil focussen. Daar speelt hij met Portugal in groep F tegen IJsland, Oostenrijk en Hongarije.

Ploegmaat Gareth Bale verging zowat van de krampen. "Ik heb echt overal krampen, maar dit is een geweldig gevoel. De verlengingen waren erg lastig omwille van krampen bij vele spelers, maar we hebben onze tanden getoond. We verdienen deze zege, ook al heeft de tegenstander een knappe wedstrijd gespeeld. Een finale blijft een finale, en die wil je winnen", aldus de Welshman, die op het EK Engeland, Rusland en Slovakije in de ogen kijkt.

bron: Belga