Opschorting voor twintiger die jonge schoolmeisjes betastte op lijnbussen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Een jonge twintiger die twee jonge schoolmeisjes op een lijnbus had betast, heeft van de Brusselse correctionele rechtbank de gunst van de opschorting gekregen. De man had de meisjes uitgezocht via internet en de sociale media maar liep tegen de lamp toen hij één van hen naar huis volgde. Sinds zijn arrestatie heeft de jongeman al professionele hulp gezocht en een bedrag bijeengespaard om de slachtoffers te vergoeden. Het eerste feit vond plaats in april 2014, toen de beklaagde op een bus van De Lijn in Roosdaal zijn hand op het been van een schoolmeisje legde en begon te wrijven. Het meisje durfde niet te reageren, tot de jongeman vertrok. Enkele maanden later, in september, sloeg de jonge twintiger opnieuw toe, ditmaal op een bus tussen Aalst en Affligem. Ook toen wreef hij nadrukkelijk over de benen van een jonge scholiere. Hij volgde het meisje ook tot bij haar thuis. Toen hij dat enkele dagen later opnieuw deed, haalde die haar moeder erbij, die de jongeman meteen tegenhield en de politie verwittigde.

Uit het onderzoek bleek dat de jongeman via internet en sociale media gericht op zoek was gegaan naar schoolmeisjes uit Aalst en Affligem, en de dienstregelingen van De Lijn had opgezocht om na te gaan op welke bussen ze konden zitten. Volgens het parket was er dan ook sprake van een gecultiveerde perversiteit en een gevaar op recidive.

De advocaat van de twintiger pleitte met succes voor een opschorting, omdat de jongeman zijn problematiek onder ogen had gezien en uit eigen beweging professionele hulp had gezocht.

bron: Belga