IJF World Judo Masters - Charline Van Snick out in eerste ronde

door
Belga
Leestijd 1 min.

Charline Van Snick heeft op de IJF World Judo Masters in het Mexicaanse Guadalajara haar eerste kamp verloren. Ze ging met yuko onderuit tegen de Cubaanse Dayaris Mestre Alvarez en kwam zo niet meer in aanmerking voor de herkansingen, want daarvoor moet je de kwartfinale halen in het hedendaagse judo. De 25-jarige Luikse (World Ranking 9) incasseerde tegen de vier jaar oudere Mestre Alvarez (WR 20) een yuko en die zou beslissend zijn voor het eindresultaat. Maar ook op strafpunten zou de Europese kampioene het niet gehaald hebben want zij kreeg er twee achter haar naam en de Cubaanse maar één.

Mestre Alvarez behaalde dit jaar al brons op de Grand Prix van Havana in eigen land (26/1), de Grand Prix van Düsseldorf (19/2) en de Panamerikaanse kampioenschappen (29/4), eveneens in Havana. Het was pas de tweede keer dat Van Snick en Mestre Alvarez tegenover elkaar stonden. In de halve finale van de Grand Prix van Düsseldorf 2012 won onze landgenote met ippon.

Zaterdag kampen Dirk Van Tichelt (-73 kg) en Joachim Bottieau (-81 kg) in Guadalajara. Beiden mikken op een medaille om zo als reekshoofd naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro te kunnen. Zondag komt Toma Nikoforov (-100 kg) als laatste Belg nog in actie.

bron: Belga