Clinton blijft winnaar in Kentucky

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na een door senator Bernie Sanders gevraagde hertelling van de stemmen van de Democratische voorverkiezingen in de Amerikaanse staat Kentucky blijft Hillary Clinton daar de (voorlopige) winnaar, zo hebben Amerikaanse media op gezag van staatssecretaris Alison Lundergan Grimes van Kentucky gemeld. Sanders had op basis van de aanvankelijke uitslag bij de voorverkiezingen in Kentucky op 17 mei 1.924 stemmen minder dan de vroegere First Lady, waardoor hij aan 46,3 procent van de stemmen kwam en Clinton aan 46,8 procent. Het leverde haar 28 afgevaardigden voor de Conventie op en Sanders 27.

Grimes zei donderdagavond dat de vroegere First Lady (in afwachting van validering door de Kiescommissie op 31 mei) de voorlopige winnaar blijft. De voorsprong van Clinton is wel tot 1.911 geslonken, of dertien minder dan bij de initiële telling. Het verschil is te wijten aan correcties die zijn gemaakt.

Volgens woordvoerder Daniel Lowry van de Democratische partij in Kentucky, zal Clinton haar ene afgevaardigde meer wellicht behouden. De gezaghebbende website realclearpolitics.com blijft intussen ook gewagen van 28 voor Clinton en 27 voor Sanders.

Sanders heeft laten weten de nieuwe uitslag te aanvaarden.

bron: Belga