Tips voor de perfecte business-uitstraling

G. Bruce Boyer geeft in zijn boek ‘True Style: the history and principles of classic menswear’ vier tips voor een professioneel voorkomen dat succes garandeert. En hij kan het weten, want hij was al modejournalist voor Amerikaanse mannenmagazines als CQ en Esquire en wordt dé expert op vlak van herenkleding genoemd. 

Wees geen controlefreak

Als je altijd hetzelfde, saaie kostuum aantrekt naar belangrijke events, lijkt het al snel dat je je outfit als een uniform beschouwt. Let er ook op dat je look er niet te perfectionistisch uitziet, want dan kom je veeleisend over en het getuigt van weinig creativiteit.

“Denk aan Patrick Bateman in ‘American Psycho’ en probeer het tegenovergestelde van zijn outfit te bereiken”, schrijft Boyer in zijn boek.

Less accessories is more

Te veel accessoires leiden je gesprekspartner af waardoor je persoonlijkheid naar de achtergrond verdwijnt. Geen goed idee dus als je indruk wil maken. Bovendien kom je ook onzekerder over als je veel juwelen draagt, omdat het lijkt alsof je er een tekortkoming mee wilt verbergen.

Boyer raadt aan om het bij drie stuks te houden: deftige manchetknopen, een mooie horloge en als je getrouwd bent, een eenvoudige trouwring.

Doe het rustig aan met prints

Een leuk accent toevoegen aan je outfit is een uitstekend plan. Maar doe dat niet aan de hand van een overvloed aan patronen. Dat kan net zoals te veel accessoires afleiden en ze zijn sowieso moeilijk te combineren. “Hou het simpel en ga voor één print”, meent Boyer.

Hecht belang aan een eigen touch

Overdrijven is nooit goed, maar je moet er ook op letten dat het niet saai wordt. Als je hetzelfde kostuum als iedereen op je werk moet aantrekken, wil dat niet zeggen dat je het op dezelfde manier moet dragen. Maak er toch iets persoonlijks van, bijvoorbeeld door leuke sokken, één opvallend accessoire of draag eens een strikje in plaats van een das.

Foto Pixabay