President Obama en tv-chef genieten van doodgewone maaltijd

Veel presidenten of staatshoofden lijken vaak onbereikbare personen, met een levensstijl waar je enkel maar naar kan raden. Bij president Obama is dat echter niet het geval. Dat het Amerikaanse staatshoofd er niet mee verveeld zit om een menselijk moment te delen met de rest van de wereld, heeft hij nog maar eens bewezen tijdens zijn bezoek aan Vietnam.

In Hanoi had Oboama een dinnerdate met tv-chef Anthony Bourdain, die bekend staat voor programma’s waarin hij straatvoedsel over heel de wereld proeft. Het duo zocht dan ook geen duur sterrenrestaurant op, maar nam genoegen met twee kommen noedels, enkele bijgerechten en een biertje in een doodgewone eetgelegenheid.

Bourdain plaatste de een foto van hem en Obama in het restaurant op Twitter en Instagram, met de vermelding dat de president vlekkeloos met stokjes kan eten. Schitterend detail op de foto’s: de andere eters hebben blijkbaar meer interesse voor hun voedsel dan voor de wereldleider die naast hen op een plastic krukje zit.

De kost van een restaurantbezoekje met Obama in Vietnam? Volgens Bourdain bedroeg de rekening slechts zes dollar en heeft hij voor de gelegenheid getrakteerd.

The President’s chopstick skills are on point . #buncha #hanoi

Een foto die is geplaatst door anthonybourdain (@anthonybourdain) op

Foto Twitter / @Bourdain