Titelverdediger Stan Wawrinka heeft vijf sets nodig tegen Lukas Rosol

door
Belga
Leestijd 2 min.

Titelverdediger Stan Wawrinka (ATP-4) heeft zich vandaag in Parijs met de grootste moeite voor de tweede ronde van Roland-Garros geplaatst. De 31-jarige Zwitser had vijf sets nodig tegen de Tsjech Lukas Rosol (ATP-59). Het werd 4-6, 6-1, 3-6, 6-3 en 6-4 in 3 uur en 11 minuten. Rosol speelde met veel druk en bracht Wawrinka veelvuldig in de problemen. Na drie sets had het er dan ook alle schijn van dat de Tsjech voor een grote verrassing zou gaan zorgen. Het is immers nog nooit gebeurd dat de titelverdediger er al in de eerste ronde uitgaat op Roland-Garros. Wawrinka kon zijn niveau echter net op tijd opkrikken. "Ik wilde hem onder druk houden, maar dat is lastig tegen Rosol. Ik wist dat ik beter zou worden naarmate de partij vorderde, omdat hij het lastiger zou krijgen om zijn agressieve spel vast te houden", reageerde de Zwitser.

In de tweede ronde neemt derde reekshoofd Wawrinka het op tegen de Japanner Taro Daniel (ATP-93). Die knokte zich in de eerste ronde voorbij de Kroaat Martin Klizan (ATP-45). Bij 3-6, 4-6, 7-5, 6-4 en 3-0 moest Klizan wegens een blessure de strijd staken. Hij deed dat nadat hij negen spelletjes op rij verloren had.

Vorig jaar won Wawrinka het gravelgrandslam in de Franse hoofdstad door de Serviër Novak Djokovic (ATP-1) in de finale met 4-6, 6-4, 6-3 en 6-4 te verslaan. Hij bracht zo een tweede Grand Slam op zijn palmares, na het Australian Open van 2014.

bron: Belga