Nieuwe informatie op vertrekschermen in station Brussel-Zuid

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het treinstation Brussel-Zuid signaleren de elektronische vertrekschermen vanaf vandaag wanneer een trein precies aankomt en wanneer reizigers kunnen instappen. "De nieuwe meldingen moeten de reiservaring van onze pendelaars verbeteren", aldus NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. Het proefproject loopt nog tot 6 juni. Concreet wordt het flikkerende driehoekje, dat aangeeft dat een trein in aantocht is, in Brussel-Zuid nu vervangen door de melding 'komt aan'. Wanneer de trein met de deuren open op het perron staat, verschijnt de boodschap 'instappen' op het scherm. "Bedoeling is dat reizigers zo goed mogelijk kunnen inschatten wanneer hun trein precies aankomt. Door de 'instappen'-melding zullen reizigers ook beter kunnen beoordelen of het nog de moeite is om te lopen om een trein te halen, of niet", aldus Temmerman.

De elektronische vertrekschermen, die sinds december 2015 in alle grote en middelgrote treinstations hangen, werden eerder al volledig vernieuwd. "We blijven echter feedback vragen bij de klanten, om de schermen zo efficiënt mogelijk te maken", vertelt Temmerman.

Reizigers kunnen nog tot het einde van het proefproject op de website nmbs.be een vragenlijst over de vernieuwde vertrekschermen in het Brusselse Zuidstation invullen. "Als die evaluatie positief blijkt, worden ook de borden in de andere treinstations geüpdatet", aldus nog Temmerman.

bron: Belga