Geen Meunier en Lombaerts op eerste training Rode Duivels in Zwitserland

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vijftien Rode Duivels - dertien veldspelers en twee doelmannen - hebben in de gietende regen hun eerste training afgewerkt op hun buitenlandse stage in het Zwitserse Lausanne. Om het veld van de plaatselijke vierdeklasser Stade-Lausanne-Ouchy te sparen, trainde de selectie op het synthetische veld van het Stade Juan Antonio Samaranch. Nicolas Lombaerts, die nog herstelt van een lichte spierblessure, bleef in het hotel voor verzorging. Thomas Meunier arriveerde pas vanmorgen in Zwitserland en trainde nog niet mee. De verdediger van Club Brugge moet het met een lichte blessure aan de dij overigens nog één à twee dagen rustig aan doen. Doelman Simon Mignolet en verdediger Laurent Ciman sluiten later nog aan bij de groep.

Opvallend, Radja Nainggolan trainde wel met de selectie. De middenvelder van AS Roma sukkelt nochtans met een scheurtje van 1,4 centimeter in de kuit en de voorspelling was dat hij een tweetal weken aan de kant zou staan. De training van vandaag, die gericht was op stretching, stabiliteit en spierversterkende oefeningen, werkte hij echter grotendeels mee af. Straks om 17 uur trainen de Duivels nog een keer, maar dan achter gesloten deuren. Ook op de trainingen van morgen in de olympische stad zijn pers en publiek niet welkom.

Zaterdagnamiddag (16u15) volgt de oefeninterland in Genève tegen Zwitserland, zaterdagavond keren aanvoerder Eden Hazard en co. terug naar België. Vanaf maandag 30 mei volgt dan nog de laatste rechte lijn in hun EK-voorbereiding met een trainingsweek in Genk, met oefeninterlands in het Koning Boudewijnstadion tegen Finland (woensdag 1 juni om 20u45) en Noorwegen (zondag 5 juni om 18u). Op dinsdag 7 juni vertrekken de Rode Duivels naar Bordeaux, hun eerste wedstrijd op het EK spelen de Belgen op 13 juni in Lyon tegen Italië.

bron: Belga