Scooore League - Oostende staat opnieuw voor na makkelijke zege tegen Limburg United

door
Belga
Leestijd 1 min.

BC Oostende gaat opnieuw aan de leiding in de halve finales van de Scooore League basketbal, die volgens een best-of-five gespeeld worden. De titelverdediger klopte Limburg United in het derde onderlinge duel met 78-64 en brengt de tussenstand op 2-1. Oostende sloeg een kloof van acht punten in het eerste kwart. Aan de pauze was de voorsprong van de kustploeg teruggedrongen tot drie punten (33-30). Een overtuigend vierde en laatste kwart stelde de zege voor Oostende helemaal veilig. Bij Limburg speelde Jordan Hulls opnieuw een sterke partij. De Amerikaan lukte veertien punten een miste slechts één schot. Bij Oostende lukten drie spelers tien of meer punten. Pierre-Antoine Gillet werd verkozen tot MVP van de wedstrijd. De Belgian Lion legde vijf tweepunters, één driepunter en vier vrijworpen (17 punten) in de korf en plukte drie rebounds.

Oostende had ook de eerste thuiswedstrijd tegen Limburg United overtuigend gewonnen met 91-62. In Hasselt brachten de Limburgers de score op 1-1, het werd 89-83 in de tweede wedstrijd. Woensdag staat de vierde en mogelijk beslissende confrontatie op het programma. Bij winst in Hasselt is Oostende zeker van de finale.

In de andere halve finale tussen Okapi Aalstar en Brussels is de stand 1-1. Het derde duel tussen Aalstar en Brussels wordt maandag in Aalst afgewerkt. De ploeg die het eerst drie wedstrijden wint, bereikt de finale.

bron: Belga