Ronde van Californië - Alexander Kristoff wint zevende etappe, Julian Alaphilippe behoudt gele trui

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Noor Alexander Kristoff (Katusha) heeft zaterdag de zevende en voorlaatste etappe van de Ronde van Californië (2.BC) gewonnen. Het ging om een rit van 175 kilometer rond Santa Rosa. De Fransman Julian Alaphilippe (Etixx-Quick Step) blijft leider in het algemene klassement en behoudt de gele trui. Kristoff, die op een ideale manier gelanceerd werd door zijn ploeg, won in een sprint van de Slovaak Peter Sagan (Tinkoff) en de Nederlander Danny van Poppel (Sky). De Belg Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) eindigde als 6de, Greg Van Avermaet (BMC) werd 11de en Jurgen Van Den Broeck (Katusha) 16de.

De 23-jarige Alaphilippe eindigde op de 14de plaats, en is zo weer een stap dichter om de eerste Fransman en de jongste wielrenner te worden die de Ronde van Californië wint. Hij heeft in het algemene klassement nog steeds een voorsprong van 16 seconden op de Australiër Rohan Dennis (BMC). Van Den Broeck staat op de 10de plaats op 1:48, Van Avermaet op de 27ste op 11:18.

De achtste en laatste etappe op zondag, een rit van 136,5 kilometer rond Sacramento, lijkt weggelegd te zijn voor de sprinters.

bron: Belga