Roland Garros - David Goffin staat in eerste ronde tegenover onbekende tegenstander

door
Belga
Leestijd 2 min.

David Goffin (ATP 13) neemt het in de eerste ronde van Roland Garros op tegen de jonge Fransman Grégoire Barrère (ATP 237), die dankzij een wildcard op de hoofdtabel in Parijs staat. "Ik voel me uitstekend, fysiek ben ik honderd procent en ik begin eraan met een goede dosis vertrouwen", blikte de 25-jarige Luikenaar zondag vooruit op het grandslamtoernooi. Goffin kende een uitstekend seizoensbegin, met als hoogtepunt twee halve finales in de ATP-toernooien van Indian Wells en Miami. Eerder deze maand maakte Belgiës beste tennisser nog een sterke indruk op het graveltoernooi in Rome, waar hij de Tsjech Tomas Berdych (WTA 8) met tweemaal 6-0 naar huis stuurde. In de kwartfinale raakte hij niet voorbij de Brit Andy Murray (WTA 2).

"Mijn spel draait vlot en ik voel me steeds beter op gravel. Ik heb de indruk dat ik krachtiger en meer solide ben geworden", verklaarde Goffin zijn goede prestaties. "Het zou leuk zijn om de kwartinales te bereiken, maar ik weet dat elke wedstrijd op een grandslamtoernooi moeilijk is. Ik ga gewoon proberen om er zoveel mogelijk te winnen."

Goffin kende vrijdag wat meeval bij de loting voor de hoofdtabel van Roland Garros. De Luikenaar, het twaalfde reekshoofd in Parijs, komt in de eerste ronde uit tegen de 22-jarige Barrère, pas 237e op de ATP-ranking. Nadien volgen, in de tweede en derde ronde, opnieuw lager geklasseerde tegenstanders. In de achtste finales kan Goffin de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP 6) treffen. "Ik ken Barrère helemaal niet. Ik heb hem zelfs nog nooit zien spelen. Maar als hij een wildcard heeft gekregen, heeft hij die ook verdiend. Hij zal wel goed zijn. Ik moet geconcentreerd blijven, maar heb ook de kwaliteiten om me tijdens de wedstrijd aan te passen", besloot Goffin.

bron: Belga