Laurent Ciman voegt zich bij EK-selectie

door
Belga
Leestijd 2 min.

Marc Wilmots heeft Laurent Ciman bij de selectie van de Rode Duivels voor het komende EK voetbal in Frankrijk gehaald. Dat heeft de bondscoach laten weten op Twitter. "Laurent Ciman komt bij de selectie. Hij sluit in Zwitserland aan bij de groep", klinkt het. De verdediger van het Canadese Montréal Impact kwam zaterdag nog in actie in de Amerikaanse MLS-competitie, maar reist nu dus af naar het Zwitserse Lausanne, waar de Duivels vanaf vandaag een week op oefenstage gaan. De ex-speler van Standard stond op de reservelijst van Wilmots voor EURO2016 en wordt nu aan de selectie toegevoegd omdat de spoeling in de defensie wel erg dun geworden is bij de Duivels.

Zo moesten kapitein Vincent Kompany en Björn Engels eerder al geblesseerd afhaken. Nicolas Lombaerts is nog niet fit na een lichte spierblessure, Dedryck Boyata kampt nog met de naweeën van een hamstringblessure en Jason Denayer had enkele dagen geleden last van de heup. Zondag was het dan de beurt aan Club Brugge-rechtsachter Thomas Meunier, hij moest in het competitieduel tegen KV Oostende vervangen worden met last aan de dij. "Het is niet erg denk ik. Ik heb gewoon een trap gekregen in duel met Rozehnal", vertelde de 24-jarige Meunier. "Ik zal een of twee dagen aan de kant staan. Ik voel me goed. We zullen wel zien", liet hij meteen na het duel optekenen.

Wilmots heeft nog tot en met 31 mei de tijd op zijn officiële selectie van 23 spelers aan de Europese Voetbalbond over te maken. De Belgen spelen hun eerste EK-duel op 13 juni in Lyon tegen Italië.

bron: Belga