Aanslagen Parijs - Franse premier gaat omstandigheden voor opsluiting van Salah Abdeslam niet veranderen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Franse premier Manuel Valls zal de omstandigheden van de opsluiting van Salah Abdeslam, die deel uitmaakt van de terreurcel die verantwoordelijk is voor de aanslagen in Parijs, niet aanpassen. De advocaat van Abdeslam verklaarde vrijdag dat Abdeslam hinder ondervindt van de videobewaking in zijn gevangeniscel, nadat de verdachte weigerde verklaringen af te leggen tijdens de ondervraging door de Franse onderzoeksrechters. Meester Frank Berton zei vrijdag dat hij niet begrijpt dat zijn cliënt "24 uur op 24 wordt bekeken, zonder wettelijk kader".

"Er kunnen geen veranderingen doorgevoerd worden op basis van chantage. Deze persoon is extreem gevaarlijk", aldus Valls op Radio J. "Ik kan me voorstellen dat deze vragen niet alleen onze medeburgers choqueren, maar ook en vooral de families van de slachtoffers van de aanslag in de Bataclan. Er mag geen enkele chantage zijn."

Abdeslam had al een eerste keer geweigerd om zich uit te spreken na zijn uitlevering aan Frankrijk. Hij haalde toen de moeilijke omstandigheden aan tijdens zijn overbrenging vanuit België. Hij had wel beloofd om later wel te spreken. Dat was een van de voorwaarden voor Breton om zijn verdediging op zich te nemen.

bron: Belga