Leeuwen doodgeschoten nadat man in hok sprong

Chileense medewerkers van de dierentuin in Santiago hebben gisteren twee leeuwen doodgeschoten. Ze deden dat om het leven van een suïcidale man te redden, die voor de ogen van andere bezoekers in het verblijf van de leeuwen was gesprongen. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De 20-jarige Franco Luis Ferrada klom het leeuwenverblijf binnen, waarschijnlijk omdat hij de dood van zijn moeder niet kon verwerken. Dat schrijft La Publimetro. Aanvankelijk toonden de dieren weinig interesse voor de jongeman, maar omdat hij de aandacht bleef trekken, vielen de leeuwen toch aan.

Tevergeefs probeerden de oppassers de leeuwen eerst nat te spuiten. Toen dat niet lukte, wilden ze de leeuwen verdoven, maar de pijltjes raakten per ongeluk de man. Uiteindelijk zagen ze geen andere oplossing dan met geweren op de leeuwen te schieten.

Ferrada werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht met ernstige wonden aan zijn hoofd, nek en bekken. Volgens Mauricio Fabry, de dierentuindirecteur, vond de politie later een zelfmoordbriefje in zijn kleren. Het parkbestuur laat nog weten dat ze erg verdrietig zijn over de dood van de dieren, maar dat mensen redden altijd voorrang krijgt. Ze hopen ook dat de man de aanval overleefd.

Foto AFP / M. Safodien