Scooore League - Limburg United brengt score op 1-1 na zege tegen Oostende

door
Belga
Leestijd 1 min.

Limburg United heeft vrijdagavond in Hasselt Oostende met 89-83 geklopt. Dankzij de zege zetten de troepen van coach Bryan Lynch de tussenstand in de halve finale van de Scooore League basketbal, die volgens een best-of-five gespeeld wordt, op 1-1. Halverwege de wedstrijd leidde Limburg United op eigen parket met 54-49 dankzij een sterk tweede kwart. Na de pauze hielden beide teams mekaar in evenwicht. Bij de thuisploeg lieten vijf spelers dubbele cijfers noteren. De Amerikaan Jordan Hulls was met 19 punten het best bij schot. Zijn landgenoot Scott Thomas, die verkozen werd tot MVP van de match, voegde daar 18 punten aan toe. Hij plukte bovendien acht rebounds. Bij Oostende waren de prestaties van de Amerikaan Kyle Gibson (18 punten) en Jean Salumu (16 punten, 3 rebounds) niet genoeg om Limburg United af te houden.

Oostende was in de eerste wedstrijd nochtans uitstekend begonnen aan de halve finale. De titelverdediger klopte Limburg woensdag met 91-62. Zondag kijken beide clubs elkaar opnieuw in de ogen voor hun derde confrontatie.

Donderdag opende Okapi Aalstar zijn halve finale met een 80-75 thuisoverwinning tegen Brussels. Het tweede duel wordt morgen/zaterdag afgewerkt, ditmaal in Brussel.

bron: Belga