Loix mikt op vijfde seizoenszege in BK

door
Belga
Leestijd 2 min.

Morgen wordt in Bocholt de veertigste editie van de Sezoensrally georganiseerd, dat is de vijfde manche van het seizoen in het BK Rally. De dominantie van Freddy Loix (Skoda Fabia R5) dit seizoen is ongezien. De Limburger won samen met corijder Johan Gitsels de vier vorige wedstrijden in het BK. Morgen is hij opnieuw de te kloppen man. "Het is absoluut onze intentie om morgen opnieuw voluit voor de zege te rijden", zegt Freddy Loix. "De focus is het belangrijkste in ons verhaal. Ik zal nooit ergens aan de start verschijnen en de rally te licht opnemen, net zoals ik nooit de concurrentie zal onderschatten. We hebben dit jaar al vier keer gewonnen, maar we hebben er ook echt voor moeten strijden. Geen enkele zege hebben we cadeau gekregen, ook niet die in de rally van Wallonië waar mijn naaste concurrenten zijn uitgevallen. In moeilijke weersomstandigheden zijn we erin geslaagd om foutloos te blijven en hebben we het ook afgemaakt." Loix won deze wedstrijd eerder al in 2013 en 2015.

Kris Princen (Peugeot 208 T16) is morgen opnieuw de grootste concurrent van Loix. Als de Peugeot-rijder zijn kansen op de titel gaaf wil houden, moet hij absoluut winnen. Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) mag bij de outsiders gerekend worden. De Oost-Vlaming is opnieuw bezig aan een zeer regelmatig seizoen.

Patrick Snijers (Ford Fiesta R5) staat voor het eerst dit seizoen aan de start van een wedstrijd van het BK rally. Het valt af te wachten hoe snel de ervaren Limburger zich kan aanpassen aan zijn wagen en hoe zeer het gebrek aan competitie invloed heeft op zijn prestatie.

bron: Belga