Bloemen aan Brusselse Beurs opgeruimd

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bijna twee maanden na de aanslagen zijn vanmorgen de bloemen, kaarsen en boodschappen in krijt aan de Brusselse beurs door de stadsdiensten opgeruimd. Iets voor 9 uur was er een ceremonie, bijgewoond door onder meer een dertigtal leerlingen van Brusselse scholen en burgemeester Yvan Mayeur. Bovenaan de trappen werd een bloemenkrans neergelegd. De leerlingen van het secundair vormden een erehaag, de leerlingen uit het lager onderwijs zijn een twintigtal bloemen gaan neerleggen. De herdenkingsplaats aan de Beurs ontstond spontaan na de aanslagen van 22 maart op Brussels Airport en in het metrostation Maalbeek.

"Het Beursplein is dankzij de burgers een herdenkings- en herinneringsplaats geworden", aldus Mayeur. "Met deze ceremonie willen we respecteren wat deze plaats is geworden. Maar op dit plein is ook altijd al feest gevierd. Deze ceremonie symboliseert een overdracht, tussen burgers en leerlingen, die onze toekomst vertegenwoordigen. In het kader van de inrichting van de voetgangerszone zal een artiest de boodschappen vereeuwigen door ze te graveren in de steen."

De stad Brussel liet wel foto's maken van de boodschappen, zo meldde de stad donderdag in een mededeling. Die zullen te zien zijn op de website van de stad Brussel (www.brussel.be/8946). Deze pagina zal nog worden aangevuld met door burgers aan de Beurs gemaakte foto's en films.

bron: Belga