Vlucht tussen Parijs en Caïro van de radar verdwenen, één Belg aan boord

Vannacht rond 2u45 is vlucht MS804 van EgyptAir van de radar verdwenen. Het vliegtuig vervoerde 56 passagiers, waaronder één Belg, en tien bemanningsleden. Over de oorzaak van de verdwijning is nog niets geweten. Er zou wel sprake zijn van een noodsignaal, twee uur nadat het vliegtuig van de radar was verdwenen.
door
Kevin
Leestijd 2 min.

"Een geïnformeerde bron bij EGYPTAIR heeft gezegd dat vlucht MS804, die om 23.09 uur in Parijs vertrok, op weg naar Caïro van de radar is verdwenen", zo maakte Egyptair het nieuws wereldkundig via Twitter. Na de mysterieuze verdwijning rond 2u45 is er niets meer gehoord van het vliegtuig of zijn bemanning. Het Egyptische ministerie van Luchtvaart zou twee uur later wel een noodsignaal hebben ontvangen, al bestaat daar onduidelijkheid over.

Op moment van verdwijning vloog het vliegtuig op 11,3 kilometer hoogte en was 16 kilometer ver in het Egyptische luchtruim. De 13-jarige Airbus A320 is waarschijnlijk gecrasht volgens Ihab Raslan, woordvoerder bij het Egyptische ministerie voor Luchtvaart. Over de oorzaak van de crash is nog niets geweten.

Naast één Belg, waren er ook 30 Egyptenaren, 15 Fransen, 2 Iraki's, 1 Brit, 1 Saudi, 1 Koeweiter, 1 Soedanees, 1 Tsjadiër, 1 Portugees, 1 Algerijn en 1 Canadees aan boord. Er waren ook 3 kinderen aan boord, waaronder twee baby's. Hun lot is momenteel onduidelijk.

Ondertussen zijn zoek- en reddingsacties gaande. De Egyptische lucht- en zeemacht zijn op zoek naar brokstukken in de Middellandse Zee. Ze wordend daarin bijgestaan door twee vliegtuigen en een fregat van het Griekse leger, dat ook helikopters in de regio op stand-by heeft staan om eventuele slachtoffers op te pikken. Premier Manuel Valls zegt dat Frankrijk bereid is te helpen, als de Egyptische autoriteiten ondersteuning nodig hebben.

Archiefbeeld AFP / A. Buchanan