Prachtige boerderij te huur voor één euro

In Wales staat een idyllische boerderij ter waarde van 1,2 miljoen euro te huur voor slechts 1,30 euro per jaar. In ruil moet je de woning en de omgeving, incluis planten en dieren, onderhouden. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

The National Trust, een Britse organisatie die zich inzet voor beschermde gebieden, kocht vorig jaar de grond in de buurt van de Great Orme. Het gebied is maar liefst 3,5 vierkante kilometer groot, laat 500 schapen grazen en heeft adembenemende kustuitzichten. Maar de omgeving is kwetsbaar en de zeldzame planten hebben toezicht nodig. Daarom zijn ze op zoek naar een "heldhaftige boer" die het gebied wil helpen herstellen.

Foto's The National Trust

"Om het gebied te herstellen, hebben we een zeer specifiek graasregime nodig", vertelt William Greenwood, de algemene directeur van The National Trust. "Concreet moeten we ervoor zorgen dat de schapen minder grazen op de meest vruchtbare weilanden, en meer op de minst vruchtbare weilanden."

Hierdoor zal de bewoner van de boerderij de schapen voortdurend moeten verplaatsen. Daarnaast mag die persoon zich ook verwachten aan zo'n 600.000 toeristen die jaarlijks de Great Orme willen bezoeken. "We zijn op zoek naar een huurder die de boerderij ziet als plaats om gezond dierenleven in stand houdt, gezond voedsel produceert en bezoekers aanmoedigt om zich in te zetten voor de natuur."

Geïnteresseerden kunnen zich nog kandidaat stellen tot vrijdag 10 juni. De organisatie hoopt om in september de sleutel te overhandigen aan een nieuwe huurder.