EK zwemmen - Glenn Surgeloose heeft wrang gevoel na vijfde plaats

door
Belga
Leestijd 2 min.

Glenn Surgeloose moest op het EK langebaanzwemmen in Londen vrede nemen met de vijfde plaats in de finale van de 200 meter vrije slag. "Dit laat een wrange nasmaak na. In de finale hoop je altijd op meer", verklaarde de BRABO-zwemmer, die dinsdag tot twee keer toe het Belgische record aanscherpte (eerst 1:46.93, vervolgens 1:46.91). Woensdag stopte de chrono op 1:47.05. "De tweede 50 meter was niet goed." "Stjepanovic in de baan naast mij ging ervandoor. Ik verloor tijd in de tweede 50 meter, waarin ik in de fout ging. In de laatste 100 meter heb ik nog geprobeerd terug te komen. Mijn derde 50 meter was goed. Ik zat dicht bij de vierde plaats, maar niet bij de derde. En in de laatste 25 meter kreeg ik een opdoffer. Als je kijkt naar de tijden van het podium, dan was een medaille wel moeilijk geweest", vertelde Surgeloose.

"Ik blijf met een wrang gevoel zitten. Gisteren heb ik goed gezwommen. Na de halve finales dacht ik dat ik nog sneller kon. Dit is toch een beetje een ontgoocheling. In de finale hoop je altijd op meer. Met het oog op Rio de Janeiro is dit resultaat toch motiverend. Ik hoop daar de halve finales te bereiken", besloot de Gentenaar.

Louis Croenen, die worstelt met maagproblemen, wist zich woensdagochtend maar op het nippertje te plaatsen voor de halve finales van de 200 meter vlinderslag. Daarin pakte hij met een chrono van 1:57.56 uiteindelijk het achtste en laatste finaleticket.

"Ik heb alles gegeven", zei de SHARK-zwemmer. "De hoop was er wel, maar gezien de omstandigheden verwachtte ik niet veel. Na de ochtendsessie kon ik weer op krachten komen. Ik heb alles gegeven."

Croenen blijft voorzichtig wat de finale betreft. "Ik weet niet of ik met een infectie of een bacterie sukkel. Misschien heb ik iets verkeerd gegeten... In de finale zal ik mijn uiterste best doen, maar ik ben al erg blij dat ik dat finaleticket heb. In deze omstandigheden is het podium onmogelijk. Het is nu erg moeilijk voor mij om een 200 meter vlinder te zwemmen. Ik ga proberen volledig te recupereren, daarvoor heb ik 24 uur."

bron: Belga