Ronde van Californië - Ben King wint tweede etappe in Californië

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse Ben King (Cannondale) was maandag de beste in de tweede etappe van de Ronde van Californië (2.BC). King haalde het na een rit over 148,5 km van South Pasadena naar Santa Clarita (met onderweg vier beklimmingen) in een sprint van zijn landgenoot Evan Huffman (Rally Cycling). De Noor Alexander Kristoff (Katusha) eindigde op de derde plaats. King neemt met zijn overwinning de gele trui over van de Slowaakse wereldkampioen Peter Sagan (Tinkoff), die zondag de openingsrit in San Diego won. Sagan eindigde maandag vierde, en zakt in het algemene klassement naar de derde plaats, na King en Huffman.

Tom Boonen (Etixx-Quick Step) was maandag met een elfde plaats opnieuw de beste Belg. Greg Van Avermaet (BMC) en Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) eindigden op de 16de en 21ste plaats. In het algemene klassement staat Boonen eveneens op de elfde plaats. Van Avermaet staat daar op de 27ste plaats en Stuyven op de 30ste plaats.

Morgen/dinsdag staat de derde etappe op het programma, van Thousand Oaks naar Santa Barbara County (167,5 km). De elfde editie van de Ronde van Californië eindigt zondag in Sacramento.

bron: Belga