Duitsland start EK-voorbereiding met 27 spelers

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft vandaag zijn 27-koppige selectie bekendgemaakt voor het EK voetbal dat komende maand in Frankrijk (10 juni-10 juli) van start gaat. Op 31 mei moet hij zijn definitieve selectie bij de UEFA indienen. Opvallende afwezigen in de selectie van de wereldkampioen zijn er niet, met Joshua Kimmich, Julian Brandt en Julian Weigl zijn er wel drie debutanten.

Van de selectie die twee jaar geleden in Brazilië de wereldtitel veroverde door in de finale het Argentinië van Lionel Messi met 1-0 te kloppen, blijven er nog veertien spelers over. Mario Gomez mocht twee jaar geleden niet mee naar Brazilië, maar is er deze keer wel weer bij. Afgelopen seizoen veroverde Gomez met Besiktas de landstitel in Turkije. Schalke 04-sensatie Leroy Sane, momenteel met één cap achter zijn naam, is er ook bij, net als Lukas Podolski (Galatasaray). Aanvoerder Bastian Schweinsteiger herstelt na een teleurstellend seizoen bij Manchester United nog van een knieblessure, maar werd eveneens opgeroepen.

De Mannschaft aast in Frankrijk op revanche na de verrassende uitschakeling in de halve finales van vier jaar geleden op het EK in Polen en Oekraïne. Daarnaast is het al van 1996 in Engeland geleden dat de Duitsers de Europese titel konden veroveren. In Frankrijk starten ze samen met het thuisland wel als favorieten aan het toernooi. Dan moeten ze wel een groep met daarin Polen, Oekraïne en Noord-Ierland overleven in de eerste ronde.

Voorselectie:

Doelmannen (3): Manuel Neuer (Bayern München), Marc-André ter Stegen (Barcelona/Spa), Bernd Leno (Leverkusen)

Verdedigers (8): Jerome Boateng (Bayern München), Mats Hummels (Dortmund), Shkodran Mustafi (FC Valencia/Spa), Jonas Hector (FC Keulen), Emre Can (Liverpool/Eng), Antonio Rüdiger (AS Roma/Ita), Sebastian Rudy (Hoffenheim), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen).

Middenvelders (13): Karim Bellarabi (Leverkusen), Julian Draxler (Wolfsburg), Sami Khedira (Juventus/Ita), Toni Kroos (Real Madrid/Spa), Thomas Müller (Bayern München), Mesut Özil (Arsenal/Eng), Lukas Podolski (Galatasaray/Tur), Marco Reus (Dortmund), André Schürrle (Wolfsburg), Bastian Schweinsteiger (Manchester United/Eng), Julian Weigl (Dortmund), Julian Brandt (Leverkusen), Joshua Kimmich (Bayern München)

Aanvallers (3): Mario Gomez (Besiktas/Tur), Mario Götze (Bayern München), Leroy Sané (Schalke)

bron: Belga