Marcus Rashford mag zich bijna opmaken voor EK 2016

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Engelse bondscoach Roy Hodgson heeft vanmiddag zijn 26-koppige voorselectie bekendgemaakt voor het EK voetbal (10 juni - 10 juli), dat komende maand van start gaat in Frankrijk. Uiterlijk op 31 mei moet Hodgson zijn 23-koppige selectie bij de UEFA indienen, er moeten dus nog drie spelers afvallen. De 68-jarige Hodgson gaf Marcus Rashford, de achttienjarige aanvaller van Manchester United, een plaats in de voorselectie. Het gaat dus snel voor Rashford, die bij United pas enkele maanden geleden mocht debuteren van Louis van Gaal. Voor het overige zijn er geen verrassingen, al kampen de Engelsen wel met wat blessureleed. Zo viel Danny Welbeck al uit met een knieblessure. Middenvelder Jack Wilshere, net terug na lang blessureleed, zit wel in de groep. Arsenal-winger Theo Walcott werd niet opgeroepen.

Op het EK neemt Engeland, dat met een indrukwekkende dertig op dertig uit de kwalificaties is gekomen, het in de groepsfase op tegen Rusland, de buren uit Wales, en Slovakije. Voor de start van het toernooi oefenen The Three Lions nog tegen Turkije (22 mei), Australië (27 mei) en Portugal (2 juni).

Voorselectie EK 2016 - Engeland:

Doelmannen: Joe Hart, Fraser Forster, Tom Heaton

Verdedigers: Nathaniel Clyne, Kyle Walker, Gary Cahill, Chris Smalling, John Stones, Ryan Bertrand, Danny Rose

Middenvelders: Dele Alli, Ross Barkley, Fabian Delph, Eric Dier, Danny Drinkwater, Jordan Henderson, Adam Lallana, James Milner, Raheem Sterling, Andros Townsend, Jack Wilshere

Aanvallers: Harry Kane, Marcus Rashford, Wayne Rooney, Daniel Sturridge, Jamie Vardy

bron: Belga