Giro - Katusha haalt Alexey Tsatevich uit koers na 'onaanvaardbaar gedrag' in tijdrit

door
Belga
Leestijd 1 min.

Alexey Tsatevich mag van zijn ploeg Katusha morgen/dinsdag niet starten in de tiende etappe van de Ronde van Italië. De Rus wordt door zijn team uit de race genomen omdat hij zondag tijdens de individuele tijdrit in de Chianti-streek veel te lang in het wiel van Tobias Ludvigsson (Giant-Alpecin) bleef hangen. Tsatevich was na de race, waarin hij als 68e was geëindigd op 4:22 van winnaar Roglic, al bestraft door de wedstrijdjury. Die legde hem een tijdstraf van 6:48 en een geldboete van 100 Zwitserse frank op. Maar dat volstaat niet voor Katusha, zo laat de ploeg maandag weten op de tweede rustdag.

"Katusha wil zich allereerst verontschuldigen voor het gedrag van Alexey Tsatevich tijdens de tijdrit. De manier waarop hij gisteren fietste, is volkomen onaanvaardbaar. Hij brak een duidelijk regel die elke renner nochtans goed kent", zet sportdirecteur Dmitry Konyshev.

"Bovendien toonde hij een schrijnend gebrek aan respect voor zijn rivaal, die hem voorbij was gereden. Daarnaast negeerde hij het wedstrijdplan dat de sportdirecteur had uitgestippeld. Zijn gedrag heeft een grote negatieve invloed op het imago van het wielrennen in het algemeen en Team Katusha in het bijzonder. De straf van de wedstrijdjury aanvaarden, volstaat niet voor ons, we moeten strengere maatregelen treffen. De tweede wedstrijdweek aansnijden met slechts acht renners maakt onze taak niet makkelijker. Maar ik ben er zeker van dat we de juiste beslissing hebben genomen."

bron: Belga