"Brussel staat meer dan ooit open voor Japanse toeristen en ondernemers"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"De laatste tijd hebben we moeilijke momenten gekend, maar Brussel is nu weer paraat om jullie meer dan ooit met open armen te ontvangen", heeft Cécile Jodogne (FDF), staatssecretaris voor buitenlandse handel in de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, gezegd voor een groep Japanse zakenlui en handelaars in Nagoya, de derde stad van Japan, waarvan een wijk verzusterd is met de Louizawijk in Brussel. Nagoya, op twee uur sporen van Tokio, heeft ook een replica van Manneken Pis in zijn bezit. Hij kreeg deze week van de Brusselse delegatie een brandweerkostuum cadeau.

"We zijn nog vol emotie na de aanslagen, maar we hebben alle maatregelen genomen om terug te keren naar een normaal leven", zei Jodogne. "En iedereen in onze stad wordt gemobiliseerd om jullie weer met open armen, warm, open en solidair te ontvangen."

"Bij ons bent u aan de toegangspoort tot Europa. Het is de ideale plek om er een Europees hoofdkwartier te vestigen, of om er een bedrijf uit te bouwen met goede, getalenteerde en veeltalige werknemers, een goed ontwikkelde dienstensector en met internationale transportmogelijkheden."

Bron: Belga