Triatlete Sofie Goos is neergestoken op training

door
Belga
Leestijd 1 min.

Triatlete Sofie Goos is zondag tijdens een training neergestoken door een onbekende man. Ze werd daarbij geraakt aan de rechternier en moet zeker een week op intensieve zorgen blijven, zo meldde ze in een bericht op Facebook. De dader is volgens Gazet van Antwerpen opgepakt. "Vandaag slachtoffer geworden van zinloos geweld ... Tijdens mijn looptraining ben ik neergestoken door een onbekende man ... Zonder aanleiding, reden of motief... Messteek in de onderrug en veel bloed verloren... Scan van de organen geeft schade weer aan mijn rechternier. Ik moet zeker 1 week op intensieve zorg blijven en 6 weken geen sport of inspanningen... Waarom kunnen we mekaar in deze wereld niet met liefde overvallen ipv met geweld...", schrijft Goos.

Gazet van Antwerpen bericht zondagavond op zijn website dat de feiten rond 12 uur 's middags plaatsvonden aan Park Spoor Noord in Antwerpen. Goos woont er in de buurt en was bezig aan een trainingsloop. Volgens GvA probeerde een man haar vanop een bankje ten val te brengen. Goos kon de persoon ontwijken maar voelde iets in de rug, wat een messteek bleek te zijn. Goos ging zelf nog tevergeefs achter haar aanvaller aan. De man kon even later opgepakt worden in de buurt van de Ankerrui, meldt GvA.

De dader wordt morgen/maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, bericht GvA nog. Goos werd na de feiten overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis. Ze zal zeker nog een week op de afdeling intensieve zorgen moeten blijven.

bron: Belga