Giro - Fabian Cancellara gooit de handdoek

door
Belga
Leestijd 1 min.

Fabian Cancellara stapt uit de Giro. De kopman van Trek-Segafredo zal dinsdag niet starten in de tiende etappe. De Zwitser voelde zich de voorbije Giro nooit de oude en wil nu focussen op het tweede deel van het seizoen. Cancellara werd zondag vierde in de tijdrit door de Chianti-streek. "Ik had niet genoeg kracht in de benen", zei hij daarover, "misschien was het mijn conditie, misschien nog de naweeën van de ziekte, wie zal het zeggen. Ik heb mijn best gedaan, werd vierde, meer kon ik niet doen. Soms win je, soms verlies je", sprak hij.

De Zwitser keert nu huiswaarts. "Fabian is nooit volledig hersteld van zijn ziekte die hij opliep vlak voor de start van de Giro", aldus manager Luca Guercilena. "Normaal zou hij dichter eindigen in zo'n tijdrit. Hij moet nu recupereren, zoniet dan brengt hij de rest van zijn seizoen in het gedrang. Hij is al bezig van begin februari tot nu, het is tijd voor wat rust."

"Ik moet nu vooruit kijken", aldus Cancellara. "Het was moeilijk de voorbije dagen om om te gaan met de ziekte de eerste dagen van de Giro en nu moeten we kijken naar het vervolg van het seizoen. Nu afstappen is de beste oplossing."

bron: Belga