Eurovisie Songfestival 2016 - "Het avontuur zit erop", Laura Tesoro bedankt haar fans en team

door
Belga
Leestijd 2 min.

Laura Tesoro leek na afloop van het Eurovisie Songfestival 2016 in Stockholm best tevreden met haar tiende plaats. "FREAKING TOP 10 whoopwhoop!", zo schreef de zangeres in de nacht van zaterdag op zondag op haar Facebookpagina.

De zangeres bedankte iedereen voor de steun en noemde haar ploeg "het beste team ever". "Het avontuur zit erop! Wauw, wat een rollercoaster!! Thank you so much for all the support!!! Merci merci merci!", zo klonk het nog.

De 19-jarige zangeres opende zaterdag voor een publiek van 16.000 mensen het evenement in de Globe Arena, met haar nummer "What's the pressure", waar ook de Leuvense zangeres Selah Sue aan meeschreef.

Uit verschillende hoeken ontving Laura Tesoro aanmoedigingen en felicitaties. Eerste minister Charles Michel tweette voor haar optreden voor haar te zullen duimen en sprak achteraf van "een fantastisch optreden". Ook Geert Bourgois had het over "een mooi optreden". "Je maakt ons heel trots", zo tweette de Vlaamse minister-president, die tegelijk Oekraïne feliciteerde met de overwinning.

Felicitaties waren er ook van het Belgische Koninklijke Paleis, dat haar feliciteerde met haar plaats in de top tien. "Wat een spannende avond, great job!" Daarnaast vergat ook Loïc Nottet, die ons land vorig jaar vertegenwoordigde, de zangeres niet te feliciteren.

Op het sociale netwerk Twitter werd zaterdagavond en -nacht druk getweet over het Eurovisie Songfestival, en het nummer "What's the pressure" staat sinds enkele dagen op de eerste plaats in de Belgische iTunes.

Laura Tesoro behaalde zaterdagavond in de finale van het Eurovisie Songfestival 2016 181 punten, waarvan er 130 werden toegekend door de jury, en 51 door de kijkers.

bron: Belga