Belgen in het buitenland - Invaller Musonda wint met Betis van Getafe

Betis Sevilla heeft zondagavond op de 38e en laatste speeldag in de Primera Division met 2-1 gewonnen van Getafe. Aan de rust kwam Charly Musonda jr in het veld voor Juan Manuel Vargas. Hij lokte in de 70e minuut na een knappe ren vanop de eigen helft een strafschop uit. Die werd vervolgens omgezet door Ruben Castro.

German Pezzella had na 55 minuten de score geopend.

Getafe speelde het slotkwartier met een man minder na de uitsluiting van de Argentijnse aanvaller Emi. Zes minuten voor affluiten lukte Alvaro Medran de aansluitingstreffer, maar dichter kwamen de bezoekers niet.

Betis eindigt dankzij de zege nog net in de linkerkolom op de tiende plaats met 45 punten. Getafe is negentiende en degradeert net als Vallecano (achttiende) en rode lantaarn Levante (twintigste).