Geïntegreerde politieactie op het Brusselse metro- en treinnetwerk

door
Belga
Leestijd 1 min.

Afgelopen donderdag vond er op het Brusselse metronetwerk en op de treinverbinding tussen de Brusselse regio en het station van Vilvoorde een Full Integrated Police Action (FIPA) plaats. De actie werd georganiseerd in de strijd tegen terrorisme en extremisme. Twaalf mensen werden aangehouden, voornamelijk in drugsdossiers. Tweeënveertig leden van de Brusselse spoorwegpolitie sloegen de handen in elkaar met zestien leden van het TECOV-team, gespecialiseerd in de veiligheid op het openbaar vervoer, van de lokale politiezone Brussel-West. De controle liep in en rond de metrostations Rogier, Roodebeek, Noordstation, Simonis, Montgomery, De Brouckère, Zwarte Vijvers, Beekkant, Beurs en IJzer en op de treinverbinding tussen Brussel en het station van Vilvoorde.

Ondergronds werden 101 personen gecontroleerd. Daaruit volgden 12 gerechtelijke aanhoudingen, waarvan 10 drugsgerelateerd waren. Zo werd er een man aangehouden die in het bezit bleek van 24 pacsons (eenheid van ongeveer 1 gram, red.) cocaïne en 12 grote pacsons van elk 2 gram heroïne. Twee andere personen maakten deel uit van een stadsbende en bleken in het bezit van 20 pacsons cannabis. Twee van de aangehouden personen stonden ook geseind voor een verhoor in een ander dossier betreffende slagen en verwondingen.

Bovengronds werden 65 personen gecontroleerd, van wie 6 illegaal op het grondgebied verbleven. In het station van Vilvoorde werd eveneens een persoon aangetroffen die geseind stond in de Schengenzone. De federale politie laat weten dat dergelijke acties in de toekomst nog zullen plaatsvinden.

bron: Belga