John Terry mag langer blijven bij Chelsea

door
Belga
Leestijd 2 min.

John Terry heeft dan misschien toch nog een toekomst bij Chelsea. De aanvoerder, eind dit seizoen einde contract, kreeg van de club een contractverlenging van een seizoen aangeboden en overweegt momenteel het aanbod. Dat maakte Chelsea vandaag bekend. De 35-jarige Terry speelt sinds 1998 voor Chelsea, op één jaar na. In het seizoen 1999-2000 kwam hij ook uit voor Nottingham Forest. Dit seizoen is de verdediger echter niet zo bepalend als eerder in zijn loopbaan.

Chelsea sluit zondag een ronduit teleurstellend seizoen in de Premier League af met een thuiswedstrijd tegen kampioen Leicester City. Voor interim-coach Guus Hiddink wordt het de laatste wedstrijd bij Chelsea, na het EK wordt hij op Stamford Bridge opgevolgd door huidig Italiaans bondscoach Antonio Conte.

Man in vorm de laatste weken bij The Blues is Eden Hazard, die met het EK in het achterhoofd net op tijd zijn beste vorm heeft teruggevonden. In de laatste vier wedstrijden van Chelsea was hij goed voor evenveel doelpunten. "Ik ben blij dat Eden opnieuw top is, spijtig dat het niet eerder gebeurd is. Hoe meer wedstrijden hij nu speelt, hoe sterker hij zal worden. Hij heeft opnieuw plezier op het veld. Hij wordt volgend seizoen ongetwijfeld een heel belangrijke speler voor de club."

Ook over doelman Thibaut Courtois viel er goed nieuws te rapen op de persconferentie. De nationale nummer een moest woensdag wegens ziekte verstek geven voor de wedstrijd tegen Liverpool. "Courtois heeft intussen weer meegetraind en voelt zich goed. Diego Costa is dan weer out met een hamstringblessure."

bron: Belga