Sven Nys wordt nieuwe coach Lars van der Haar

door
Belga
Leestijd 2 min.

Lars van der Haar had de ploegen voor het uitkiezen, maar koos voor Telenet-Fidea, waar Sven Nys sinds enkele weken de plak zwaait. "Lars wordt voor ons een belangrijke pion", aldus de manager. "Hij is een echte versterking voor de ploeg en zal de druk wegnemen bij enkele renners van het team." Van der Haar kon verlengen bij zijn huidige team en aan de slag gaan bij de ploeg van Jurgen Mettepenningen, maar koos voor Nys. "Al tijdens de cross konden we het goed met elkaar vinden", zegt Nys. "Ik heb contact met Lars gezocht en ben trots dat we hem konden overtuigen om voor ons team te kiezen. Hij is een versterking, een renner die we hard konden gebruiken in de ploeg. Hij wordt een belangrijke pion. De voorbije jaren heeft hij een enorme progressie gemaakt en laten zien dat hij kan meedoen voor de prijzen. Hij zal ook de andere jongens de nodige rust bezorgen, niet alle druk komt nog op hun schouders te liggen, maar wordt verdeeld over verschillende personen."

De Nederlander neemt ook afscheid van zijn trainer Richard Groenendaal en zal voortaan samenwerken met Nys. "Ik word zijn coach", gaf Nys aan. "Dat is voor mij ook een nieuwe ervaring, maar ik denk dat ik de kennis uit mijn carrière zal kunnen gebruiken en delen met Lars. Ik wil hem het maximum uit zichzelf laten halen. Hij was er heel dicht bij om zich tot wereldkampioen te kronen, hij kan dat worden. Lars is een renner die ik altijd graag heb zien crossen. Hij is explosief, heeft lef en inzicht. Ik denk dat ik hem nog sterker kan maken. Ik zal zijn dagelijkse trainingen uitzetten en wil hem een stapje hoger brengen."

Naast Van der Haar maken ook sterkhouders Tom Meeusen, Toon Aerts en Corné van Kessel nog steeds deel uit van Telenet-Fidea. Ook is er nog beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt. Zijn contract loopt tot eind dit jaar. "Ook hem willen we graag behouden bij de ploeg, maar de onderhandelingen daarover zijn nog aan de gang", besluit Nys.

bron: Belga