Meer dan 10 graden kouder tijdens pinksterweekend

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vanmiddag en vanavond is er een afwisseling van wolken en zon. Voornamelijk over de zuidoostelijke landshelft komen af en toe buien tot ontwikkeling, soms met onweer. Er waait een matige, en aan zee een vrij krachtige, wind uit oost tot noordoost. In de Ardennen wordt het tot 17 graden, elders 21 tot 25 graden. In de komende nacht zijn er opklaringen, al blijft lokaal een bui mogelijk. Minima: 7 graden in Hoog-België en 10 tot 14 graden in de andere regio's.

Morgen begint overal vrij zonnig, maar in het binnenland komen geleidelijk stapelwolken tot ontwikkeling die over het zuiden, en mogelijk ook over het midden, tot enkele buien kunnen doorgroeien. 's Avonds dringen lage Noordzeewolken door tot de kustgebieden. De wind waait uit noord tot noordoost en is eerst zwak, later wordt hij matig en aan zee zelfs krachtig tot hard. Hiermee komt een aanvoer van koudere lucht uit de poolstreken op gang. Voor het zover is, loopt de temperatuur aan zee en in de Ardennen nog op tot zo'n 17 graden. Elders is tijdelijk 20 tot 23 graden bereikbaar.

Zaterdag is het overwegend droog met wolkenvelden, met ook af en toe zon. Maar met gemiddeld 11 graden is het ronduit koud voor de tijd van het jaar. Zowel zondag als maandag verlopen wisselend bewolkt met vooral over de oostelijke helft van het land enkele buien. Het wordt dan een graad of 13. Dinsdag blijft het op de meeste plaatsen droog met wolkenvelden en opklaringen bij zowat 16 graden. Woensdag en donderdag neemt de buienkans overal toe, maar gaat het kwik nog enkele graden naar omhoog.

bron: Belga