Eeuwenoud standbeeld verwoest voor selfie

Een toerist heeft een 126-jarig standbeeld in Lissabon vernietigd door het te beklimmen om een selfie te kunnen nemen. De reiziger werd aangehouden en zal zich later moeten verklaren bij een rechter.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Het standbeeld aan het station Rossio is bovendien van een belangrijk figuur uit de Portugese geschiedenis: koning Sebastiaan I. De Portugese heerser sneuvelde hoogstwaarschijnlijk op 24-jarige leeftijd tijdens een veldslag in Marokko. Dat werd echter nooit officieel bevestigd, waardoor de bevolking bleef hopen dat hij ooit zou terugkeren en Portugal welvaart zou brengen.

Maar de beeltenis van de man is blijkbaar niet bestand tegen te enthousiaste toeristen. Het standbeeld staat op een sokkel, aan de ingang van het station Rossio in Lissabon. Als 126 jaar maakt het beeld van de koning deel uit van het station, maar daar kwam onlangs een tragisch einde aan. Een 24-jarige reiziger probeerde de sokkel te beklimmen om een selfie te nemen met de historische figuur, maar hij stootte het beeld om. Sebastiaan I viel op grond en verbrijzelde.

De onbedachtzame fotograaf zette het op een loopje, maar kon niet ontsnappen aan de politie. De man werd gearresteerd en moet voor een rechter verschijnen.

Foto Wikimedia Commons / jcornelius