"Tien buitenlanders zullen worden terechtgesteld in Indonesië"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tien buitenlanders maken deel uit van de groep van 15 terdoodveroordeelden die bij een volgende executieronde in Indonesië worden omgebracht. Dat meldt de krant The Jakarta Post vandaag. Naast vijf Indonesiërs -vier mannen en een vrouw- zullen vier Chinezen, één Pakistaan, twee Nigerianen, twee Senegalezen en één Zimbabwaan worden geëxecuteerd, aldus de politie van Java.

Wanneer de executies zullen plaatsvinden, is nog niet duidelijk, maar er werden wel al 150 schutters van de politie aangeduid om de terechtstelling uit te voeren. "Ze hebben dagenlang geoefend, zodat de executie op elk moment kan plaatsvinden", klinkt het bij de politie. Volgens de Indonesische wet wordt elke terdoodveroordeelde terechtgesteld door tien schutters.

Momenteel wachten in Indonesië 121 mensen op hun executie, onder wie 35 buitenlanders. De meesten van hen werden veroordeeld voor drugsgerelateerde feiten. Onder de buitenlanders bevinden zich onder meer de Filipijnse Mary Jane Veloso, de Britse Lindsay Sandiford en de Fransman Altaoui, die ondanks hevige protesten toch terechtgesteld zullen worden.

Vorig jaar werden in het land 14 mensen terechtgesteld. Twaalf van hen waren buitenlanders, wat leidde tot een grote verontwaardiging bij de internationale gemeenschap.

Bron: Belga