Nederlander Douwe Bob bij eerste tien finalisten van Eurovisiesongfestival

De eerste halve finale van Eurosong zit erop. De Nederlandse singer-songwriter Douwe Bob heeft een plaatsje bemachtigd voor de eindstrijd komende zaterdag in Stockholm, samen met tien andere acts. Of de Belgische Laura Tesoro doorgaat naar de finale weten we donderdag.
door
Julie
Leestijd 1 min.

Naast Douwe Bob met zijn nummer ‘Slow Down', wisten ook Azerbeidzjan, Rusland, Kroatië, Hongarije, Tsjechië, Malta, Cyprus, Oostenrijk en Armenië zich van een plaats in de finale te verzekeren. Daarmee vallen Finland, Griekenland, Moldavië, San Marino, Estland, Montenegro, IJsland en Bosnië-Herzegovina af.

De Nederlandse finalist trok de aandacht tijdens zijn optreden door een stilte van tien seconde te laten vallen. Daarmee wou hij de boodschap van het liedje, om het wat rustiger aan te doen, kracht bijzetten.

Donderdag krijgen nog eens tien landen, waaronder België, de kans om het beste van zichzelf te laten zien. Verschillende songfestivalwatchers schatten de kansen van Laura Tesoro met haar nummer ‘What's the pressure' alvast hoog in.

De punten die België aan elk land toekent worden voorgelezen door Umesh Vangaver, die je kent als Haldis uit de serie 'De Biker Boys'. De puntentelling verloopt sinds dit jaar anders. Eerst maakt de vakjury zijn score bekend en pas daarna worden de stemmen van de kijkers daaraan toegevoegd. Dat moet de spanning verhogen.

Foto AFP / M. Suslin