Pechvogel Fränk Schleck wil er staan in Ronde van Frankrijk

door
Belga
Leestijd 2 min.

Op 20 april brak Fränk Schleck tijdens de Waalse Pijl zijn rechtersleutelbeen op drie plaatsen. De Luxemburger heeft inmiddels voorzichtig de training hervat. Tijdens de Ronde van Frankrijk (2-24 juli) wil Schleck er weer helemaal staan, zo zegt hij op de website van zijn team Trek-Segafredo. "Twee weken geleden werd ik geopereerd en werd het sleutelbeen met een plaatje en tien schroeven weer vastgezet. Binnen vijf tot zeven dagen volgen nieuwe scans om te zien hoe de breuk heelt. Ik heb nog veel pijn en kan nog niet vrijuit bewegen maar ik zit toch al opnieuw op de fiets om trainingen af te werken, aangepast aan de pijn natuurlijk. Wanneer ik weer voluit kan gaan, is nog te vroeg om te zeggen. Maar ik heb vertrouwen. Mijn focus ligt op de Tour en daar wil ik in topvorm aan de start verschijnen. Geen excuses. De ploeg kan op mij rekenen voor een grootse Tour."

Schleck kon door de valpartij in de Waalse Pijl niet deelnemen aan Luik-Bastenaken-Luik, zijn favoriete klassieker. "Dat was een grote ontgoocheling", zegt Schleck, die in L-B-L al drie keer het podium haalde maar nog niet kon winnen. "La Doyenne is de grootste eendagskoers. Het is niet ver van mijn huis, 260 km alles geven, all-in. Je kan er geen verstoppertje spelen en ik ben altijd gemotiveerd om er goed te presteren."

Fysiek én mentaal was de val in de Waalse Pijl lastig om te verwerken, erkent Schleck. "Ik viel dit voorjaar al eens in Parijs-Nice en hoopte dat ik daarmee mijn portie pech voor het eerste deel van het seizoen achter de rug had. Maar wielrennen is als een rollercoaster, of als een doos chocolaatjes zoals Forrest Gump zei: je weet nooit wat je zal krijgen."

bron: Belga