Overleden kraanman bevrijd in Kortrijk

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tijdens de bergingswerken hebben de hulpdiensten en aannemer vanochtend om 1.45 uur de kraanman kunnen bereiken. Hij zat nog steeds in de cabine van de omgevallen torenkraan. De wetsdokter stelde vast dat de man overleden is. Dat meldt politiezone Vlas vanochtend in een persbericht. Het gaat om een Bulgaarse man van 46 jaar. Gisterenmiddag om 11.30 uur kantelde de kraan en belandde op de turnzaal van de Rhizo campus Oost in de Senator Coolestraat. Het was lange tijd onmogelijk om bij het slachtoffer te komen door het puin en de instabiliteit van het gebouw.

Het stadsbestuur, de hulpdiensten en de aannemer betuigen hun medeleven met de familie van het slachtoffer. De Bulgaarse ambassade wordt op de hoogte gebracht van het overlijden van de man.

Ondanks de uitgevoerde stabiliteitswerken is er momenteel geen garantie op de totale stabiliteit van het gebouw. Voorzichtigheid blijft voor iedereen aangewezen. De aangrenzende supermarkt Rivan blijft vandaag uit veiligheidsoverwegingen gesloten. Ook de campus van de school blijft dinsdag dicht. Er is wel opvang voorzien voor de leerlingen. De ingestelde veiligheidsperimeter blijft behouden. De Senator Coolestraat blijft voorlopig afgesloten voor het verkeer.

bron: Belga