Goffin wordt publiekstrekker van nieuw ATP-toernooi in Antwerpen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Van 17 tot 23 oktober vindt in de Antwerpse Lotto Arena de eerste editie plaats van de European Open, een nieuw ATP-toernooi op een harde ondergrond (greenset) met een prijzenpot van 566.525 euro. Met David Goffin (ATP 13) heeft Belgiës nummer 1 alvast zijn deelname toegezegd, zo maakte de organisatie dinsdag bekend. Andere grote namen die naar Antwerpen komen, zijn de Spanjaard David Ferrer (ATP 9) en de Fransman Richard Gasquet (ATP 12). Het is van 1998 en de laatste editie van de ECC (European Community Championship) in het Antwerpse Sportpaleis geleden dat er nog een ATP-toernooi in België werd georganiseerd. De European Open vervangt op de kalender het toernooi van Valencia.

Er zullen 28 spelers op de hoofdtabel staan. "We voeren momenteel onderhandelingen met een aantal spelers. Rond Wimbledon (27 juni-10 juli) komen we met meer nieuws", verduidelijkte toernooidirecteur Andy Hancock. "We hopen jonge spelers aan te trekken, de toekomstige sterren van het circuit. We beschikken over enkele wildcards die we bij voorkeur aan Belgen willen uitdelen. Het is afwachten hoe het seizoen evolueert."

De European Open is een initiatief van Tennium, een internationaal bedrijf dat actief is in de tenniswereld en werd opgericht door Gentenaar Kristoff Puelinckx in samenwerking met de Franse ex-speler Sébastien Grosjean.

David Goffin reageert op de toernooiwebsite alvast enthousiast op het ATP-evenement in eigen land. "Ik vind het fantastisch dat we opnieuw een toernooi van deze grootteorde kunnen organiseren in België. Na ons succes van vorig jaar in de Davis Cup, verdient ons land een toernooi van hoog niveau. Ik zal, zoals altijd, het beste van mezelf geven. Dat is mijn manier om het publiek te bedanken voor de onafgebroken steun die ik al sinds het begin van mijn carrière gekregen heb. Ik hoop dat de fans komen supporteren voor mij en de andere spelers."

Het centrum van Antwerpen wordt tijdens de European Open ook de locatie van een unieke tennisattractie. Een van de officiële oefencourts zal op het Astridplein, net voor het Centraal station, geïnstalleerd worden. Inwoners en bezoekers van de stad Antwerpen zullen op die manier de tennistoppers aan het werk kunnen zien.

bron: Belga