Dode en gewonden bij steekpartij in Duits station

Een 27-jarige Duitser heeft gisterenochtend op een treinstation in Grafing bij München vier mannen neergestoken. Hierbij vielen één dode en drie gewonden. De dader zou psychische problemen hebben en is drugsverslaafde.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

De dader kon op het station door politieagenten worden overmeesterd en heeft tijdens een verhoor zijn daad toegegeven. Volgens de Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann wordt er momenteel nog onderzocht of de man een politiek motief had, maar voorlopig zijn er geen aanwijzingen voor een islamistische achtergrond. Eerder werd er melding gemaakt dat de politie verklaringen van getuigen onderzocht dat de man «Allahu akbar» (Allah is groot) had geroepen, maar dat lijkt niet waar te zijn.

Keukenmes

Gisteren omstreeks 4.50 uur was de man blootvoets op de eerste trein naar München gestapt in het station van Grafing. Met een keukenmes stak hij onmiddellijk een 56-jarige man neer, die later in het ziekenhuis bezweek aan zijn verwondingen. Vervolgens viel de 27-jarige man uit Hessen een tweede man aan op het perron en liep daarna naar het stationsplein, waar hij twee voorbijgangers op de fiets neerstak. Eén van de slachtoffers verkeert momenteel nog in levensgevaar, zo meldt de politie.

Ongewoon gedrag

Volgens de Duitse minister is de dader geen bekende van de politie. Wel was de man al enkele dagen geleden bij de politie in het oog gesprongen in een andere deelstaat wegens «ongewoon» gedrag. Volgens bronnen bij de veiligheidsdiensten verbleef de man tot voor kort in een psychiatrische kliniek in Giessen.

Foto AFP / A. Gebert